timouotila

Urheilu on myös kulttuuria, politiikkaa ja taloutta

Seurailin radiosta ja televisiosta Suomen koripallomaajoukkueen eli susilauman ratkaisuottelua MM-kisoissa Espanjassa. Vastassa oli Uusi-Seelanti, joka olisi välttämättä pitänyt voittaa.

   Ensin Suomi jäi pahasti jälkeen pisteiden keruussa. Mutta loppukiri puri. Voitto olisi tullut, jos susilauman vetäjä olisi viimeisillä sekunneilla saanut kaukoheittonsa koriin. Mutta, voi surkeus, heitto lipsahti pieneen. Suomi hävisi 65-67. Seurauksena on kotimatka. Ei ihme, että sudet ja heidän sadat faninsa purskahtivat itkuun.

   Ottelu käytiin Bilbaossa. Toivottavasti Suomen susilauman sadat kannattajat älysivät maistaa myös ripauksen kulttuuria pistäytymällä Bilbaon Guggenheim-taidemuseossa, josta on Suomessakin puhuttu paljon, koska Guggenheim pyrkii myös Helsinkiin.   

   Helsingissäkin oli samana iltana tärkeä ottelu. Se pelattiin Venäjän oligarkkien omistukseen joutuneessa Hartwall-areenassa. Vastassa oli oligarkkien Hjallis Harkimolta ostama Jokerit-joukkue.

   Ottelu kuuluu Putinin ja Venäjän oligarkkien omistamaan KHL-sarjaan. Se oli Jokerien avausottelu tuossa sarjassa ja siten historiallinen matsi. Jokerien vastassa oli Valko-Venäjän diktaattorin Lukashenkon hallitsema ja oligarkkien omistama Dinamo Minsk. Ja voi surkeus, Jokerit sai turpiin maalein 4-5.

   Hjallis Harkimo sanoo, että hän olisi harkinnut tarkemmin, jos olisi aavistanut viime vuonna, että Ukrainassa leimahtaa sotainen kriisi 2014.

   Jospa Paavo Lipponenkin olisi harkinnut tarkemmin muutama vuosi sitten, ennen kuin hän erehtyi Putinin ”putkimieheksi” ja ryhtyi rakennuttamaan kaasuputkea Viipurista Itämerelle ja Saksaan.

  Toivottavasti nykypäättäjät miettivät toisenkin kerran, ennen kuin antavat Putinin putiikin rakentaa ydinvoimalan Pohjois-Pohjanmaalle.

   Idänkaupassa on riskinsä. Se on unohtunut liian monelta, jopa Stockmannin ja Prisman kauppapuotien pitäjiltä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tässä linkki tuohon Harkimo-kommenttiin liittyen. Etsin sen, koska en ollut asiaa pannut merkille.

http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/hjallis-hark...

"Hjallis Harkimolta kysyttiin YleX Aamussa liittyisikö Jokerit KHL:ään, jos päätös tehtäisiin tänään.

– Varmaan sitä päätöstä ei nyt pystyisi tekemään. Ihmeen vähän se tilanne on vaikuttanut meihin. Jokereilla on enemmän yhteistyökumppaneita kuin koskaan aiemmin, Harkimo sanoo."

P.S. Minä kävin myös Bilbaon Guggenheimissa.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Markku Huusko kirjoitti:
"Minä kävin myös Bilbaon Guggenheimissa."

Arvasinkin, että kävisit myös Guggenheimissa, kun olit jo valmiiksi Bilbaossa. Toivottavasti moni muukin teki samalla tavalla.

Nyt on todella jännittävää ryhtyä seurailemaan Jokerien matkailua valtavan Venäjän maan eri kulmille. Mukana seuraavat journalistit saavat mainion tilaisuuden tutustua Putinin valtakuntaan muualtakin kuin Moskovan ja Pietarin kulmilta.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Janne Salonen,
Matkasi ei todellakaan mennyt hukkaan. Sinulla on merkittäviä kokemuksia ja näkemyksiä sekä kulttuurista että urheilusta.

Tuo Guggenheim-museon näyttelyn selostus panee miettimään, tarvitsemmeko Suomeen tuollaista museota. Tai sitten näyttelyiden suunnitteluun tarvittaisiin päteviä voimia. Ottaisivat oppia Tove Jansson -näyttelystä, joka keräsi Ateneumiin mahtavan yleisön.

Suomen susijengille tämä oli tarpeellinen opintomatka. Nyt tiedetään, mikä pitäisi hoitaa ensi kerralla vielä paremmin.